Home Forums IMASS Forum Colecist

This topic contains 5 replies, has 3 voices, and was last updated by  comanadina 1 year, 1 month ago.

 • Author
  Posts
 • #6537 Reply

  comanadina
  Moderator

  Buna ziua,
  In prima luna dupa operatia de colecist, este indicat sa tineti un regim in care sa evitati grasimile atat animale cat si vegetale, prajelile, ciocolata, cafea. Nemaiavand colecist (rezervorul in care se aduna bila in perioadele intre mese), bila va fi evacuata continuu in duoden asfel incat va fi mai dificila digestia unor alimente bogate in grasimi. Aceste alimente vor fi introduse treptat si in cantitati mici.

 • #7119 Reply

  elyesrais
  Participant

  Am fost operat acum 8 luni din cauza colycista si am avut diahre o data la saptamana aproape galben. Vreau sa va intreb daca e normal sau nu?

  • #7510 Reply

   comanadina
   Moderator

   Buna ziua,
   Prezenta scaunelor diareice 1 data pe saptamana nu este normala dupa operatia de colecistita cu exceptia faptului ca ati consumat alimente bogate in grasimi si aceste scaune au fost secundare pranzurilor hiperlipidice. Daca ati consumat alimente bogate in grasimi este necesare adoptarea unui regim hipolipidic, fara parjeala, fara cafea sau cacao in exces. Daca ati avut un regim alimentar fara grasimi si ati prezentat aceasta simptomatologie este indicat sa va prezentati la un medic gastro-enterolog pentru investigatii suplimentare.

 • #7127 Reply

  Hamada

  Manevra Murphy e sufizant puntru diagnostic final sau avem nevoi de echografia sau RMT

  • #7511 Reply

   comanadina
   Moderator

   Buna ziua,
   pentru orice diagnostic pozitiv, datele clinice trebuiesc coraborate cu datele paraclinice. Manevra Murhy este pozitiva in caul unei colecistite acute litiazice/non-litiazice si negativa in colecistita cronica. Gold-standardul pentru confirmarea diagnosticului de colecistita acuta/cronica este examenul ecografic abdominal.

Reply To: Colecist
Your information: